Ψυχοσωματική Ιατρική και Καρκίνος του Μαστού

Ψυχοσωματική Ιατρική και Καρκίνος του Μαστού
Το Σεμινάριο στοχεύει να προσφέρει πληροφορίες και χρήσιμη γνώση ως προς την ψυχοσωματική Διάσταση του Καρκίνου του Μαστού, που αφορούν πολλούς ανθρώπους αλλά και τις οικογένειες τους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι ακόμη να προσφέρει και εμπειρία σχετική με το πώς πραγματοποιείται και «εξελίσσεται» η Ψυχοθεραπεία των Ασθενών με καρκίνο.

Ο Καρκίνος του Μαστού είναι ένα συχνό πλέον νόσημα και αφορά πολλές γυναίκες, αλλά και τις οικογένειες τους. Τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την εμφάνιση ενός νοσήματος που πλήττει την εικόνα και τη θηλυκότητα μιας γυναίκας, είναι σημαντικά αν και συνήθως υποτιμούνται.

Όμως ο καρκίνος του Μαστού πέραν των βέβαιων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που επιφέρει έχει και μια πλούσια ψυχοσωματική παράδοση, η οποία μένει άγνωστη και αναξιοποίητη στην καθημερινότητα της Ιατρικής Πράξης, στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Η Ψυχοσωματική διάσταση της νόσου αφορά θέματα που σχετίζονται με:

-Το Ψυχοκοινωνικό stress ως αιτιολογικό παράγοντα για την εμφάνιση του νοσήματος
-την Κατάθλιψη και τη σχέση της με τον καρκίνο του Μαστού
-Τα Χαρακτηριστικά της Προσωπικότητας των ανθρώπων που νοσούν από Καρκίνο του Μαστού
-Τις Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις και τη συμβολή τους στη Θεραπεία της Νόσου


Τα παραπάνω θέματα καθώς και οι διάφορες αδόκιμες και επιβαρυντικές «πιέσεις» που δέχονται οι ασθενείς, θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν εκτενώς στο Σεμινάριο. Κυρίως όμως θα περιγραφεί το πώς σημαντικές αλλαγές στις αντιλήψεις και τις πρακτικές στην καθημερινότητα της ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή ή κακή έκβαση του νοσήματος.


Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να πληροφορηθούν και να κατανοήσουν την επίδραση των Ψυχικών-Συναισθηματικών παραγόντων, στην ανάπτυξη και εξέλιξη του καρκίνου του Μαστού και την ψυχοθεραπευτική του αντιμετώπιση.

Περιλαμβάνει:

Α. Παρουσίαση με θέμα: Ψυχοσωματική Ιατρική και Καρκίνος του Μαστού  (Διάρκεια 45΄)
Β. Συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα και θέματα που θα θέσουν οι συμμετέχοντες (Διάρκεια 45΄)
Γ. Συμμετοχή σε Ομάδα Εμπειρίας. Στην  διάρκεια αυτού του μέρους οι συμμετέχοντες θα έχουν την εμπειρία της Ομάδας ως θεραπευτικής μεθόδου.
Θα έχουν δηλαδή βιωματική εμπειρία ως προς το πώς πραγματοποιείται και εξελίσσεται η ομαδική ψυχοθεραπευτική διαδικασία, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη Ψυχοθεραπεία των Ασθενών με Καρκίνο του Μαστού.  (Διάρκεια 1.30΄)

Παρουσίαση: Γιάννης Νικολής Ψυχίατρος |  
Ψυχαναλυτής ομάδας – Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΑΠΘ –Διευθυντής Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας & προσωπικής ανάπτυξης.

Πληροφορίες Σεμιναρίου:

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310 203510 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα κράτησης.