Έχετε αμφιβολίες για το εάν η σχέση ή ο γάμος σας μπορεί να συνεχιστεί;

Συμβουλευτική Ζεύγους

Μαζί με έναν έμπειρο σύμβουλο θα καταφέρετε να λύσετε τις διαφωνίες
σας και να επικοινωνήσετε τα συναισθήματα σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Έχετε αμφιβολίες για το εάν η σχέση
ή ο γάμος σας μπορεί να συνεχιστεί;

Συμβουλευτική Ζεύγους

Μαζί με έναν έμπειρο σύμβουλο θα καταφέρετε να λύσετε τις διαφωνίες σας και να επικοινωνήσετε τα συναισθήματα σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ψυχολόγος, Ψυχίατρος Θεσσαλονίκη

Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Ψυχολόγος, Ψυχίατρος Θεσσαλονίκη

Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Συμβουλευτική Ζεύγους

Τα ζευγάρια πάντοτε αντιμετώπιζαν προβλήματα. Παλαιότερα τα έκρυβαν. Σήμερα, όλο και πιο συχνά βλέπουμε νεαρά αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρια, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά θέλουν και επιδιώκουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, να ζήσουν καλύτερα, να χαρούν στην καθημερινότητά τους. Σε αυτό συμβάλλει σημαντικά η Συμβουλευτική Ζεύγους. Σε συνεδρίες στις οποίες συμμετέχετε ως ζεύγος, εσείς με σύμμαχο τον σύμβουλο σας, θα έχετε το πλαίσιο, το χώρο και το χρόνο, ώστε να επεξεργαστείτε από μια άλλη σκοπιά τη σχέση σας.

Στο Ι.ΨΥ.Π.Α παρέχουμε Συμβουλευτική Ζεύγους στοχεύοντας στη μείωση των δυσλειτουργικών συμπεριφορών εντός της σχέσης, στην καλύτερη επικοινωνία σας και τελικά στην επίλυση των προβλημάτων σας. Οι στόχοι μας είναι τα ζεύγη να βρουν νόημα στη σχέση τους, να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να προχωρήσουν στη ζωή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κατάθλιψη και Διαταραχές Διάθεσης

Τι είναι η συμβουλευτική ζεύγους;

Η συμβουλευτική ζεύγους αφορά σε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων στις σχέσεις του ζεύγους, από μικροδιαφωνίες έως σημαντικά χάσματα στην επικοινωνία. Η συνύπαρξη και συνεργασία δύο διαφορετικών προσωπικοτήτων, δύο διαφορετικών κόσμων, συναντά προβλήματα και εμπόδια κατανόησης, αποδοχής αλλά και δυσπιστία συχνά ως προς τα κίνητρα του συντρόφου. Όλο και συχνότερα οι δυσκολίες που φέρνει το «μαζί», ιδίως όταν η σχέση περνά το στάδιο «του μέλιτος», δοκιμάζουν την επικοινωνία του ζεύγους.

Η συμβουλευτική ζεύγους αφορά στο σύμβουλο και σε εσάς ως ζεύγος, που έρχεστε να επεξεργαστείτε τη σχέση σας. Παρέχει το πλαίσιο, το χώρο και το χρόνο να γίνει αυτό, με απώτερο στόχο να συμβάλλει στην αλλαγή της άποψης που έχετε ως ζευγάρι για το πρόβλημα μεταξύ σας, από υποκειμενική σε δυαδική. Προσδοκά στη μείωση δυσλειτουργικών συμπεριφορών και στην έμφαση στα συναισθήματα που σας φέρνουν κοντά, και όχι στα διχαστικά συναισθήματα. Ως ζεύγος εξερευνείτε και επενδύετε σε εποικοδομητικές μορφές επικοινωνίας, με έμφαση στα δυνατά σημεία της σχέσης σας και στην αποδοχή της διαφορετικότητας σας.

Πώς ωφελεί η συμβουλευτική ζεύγους;

Πολλές φορές ως ζεύγος έρχεστε για συμβουλευτική με συναισθήματα άγχους ή ακόμα και απογοήτευσης, για το εάν η σχέση ή ο γάμος σας μπορεί να συνεχιστεί. Η συμβουλευτική είναι σαν το τελικό καταφύγιο προσπάθειας να επιλυθούν οι συγκρούσεις σας και η δυσκολία σας στην επικοινωνία. Ο ερχομός στη συμβουλευτική ζεύγους συνιστά ωστόσο ένα καταφατικό βήμα ως προς την επίλυση των προβλημάτων. Αντικατοπτρίζει την επιθυμία σας και την ελπίδα ότι η σχέση σας έχει δυνατότητες, ακόμα κι αν κατακλύζεστε από εντάσεις.

Με αφετηρία αυτό το παράδοξο, η συμβουλευτική παρέχει ένα πλαίσιο, ένα σταθερό χώρο και χρόνο να μιλήσετε για τη σχέση, για τις δυσκολίες που βιώνετε, να εκφράσετε τα συναισθήματα σας σταδιακά, χωρίς φόβο ή κρατήματα. Η παρουσία αλλά και οι ερωτήσεις/παρατηρήσεις του συμβούλου διευκολύνουν και προστατεύουν αυτή την έκφραση. Σταδιακά μαθαίνετε να ακούτε τον άλλον, αλλά όχι με τα «αυτιά του φόβου και της προκατάληψης» για το τι μπορεί ο/η σύντροφος σας να εννοεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που σύντροφοι βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν για την αγάπη που τρέφουν για τον άλλον, ενώ μπορεί μέχρι τότε ο εγωισμός ή ακόμα και ανταγωνισμοί να το εμποδιζαν αυτό. Η παραδοχή ότι υπάρχουν συναισθήματα, βαθιά, μαλακώνει την εχθρότητα. Τέλος, σε πολλές σχέσεις που υπάρχουν διαφορές στο χαρακτήρα και στον τρόπο έκφρασης, η δυνατότητα να εκφραστεί ο καθένας από εσάς αυθεντικά, οδηγεί στη συνειδητοποίηση, ότι ο δρόμος για το «μαζί», περνά μέσα από την αποδοχή αυτής της διαφοράς και όχι από την προσπάθεια επιβολής του δικού μας τρόπου σκέψης και ύπαρξης.

Ποια είναι η διαδικασία;

Το πρώτο βήμα είναι να προγραμματίσετε μια συνεδρία με τον σύμβουλο ζεύγους. Η προτεινόμενη διάρκεια είναι 1.30 ώρα, ούτως ώστε και τα δύο μέλη του ζευγαριού να έχετε χρόνο να εκφράσετε το πρόβλημα που σας έφερε στο σύμβουλο, από τη δική σας σκοπιά. Προτείνονται καταρχήν 4 συνεδρίες, για να δοθεί η δυνατότητα να ερευνηθεί επαρκώς η δυσκολία, να φανεί αν μπορεί να συνεχιστεί η θεραπευτική συμμαχία και να τεθούν οι βασικές εστίες παρέμβασης της συμβουλευτικής. Η διάρκεια της συμβουλευτικής σχέσης είναι συνήθως βραχεία, αν και αυτό συναποφασίζεται από το σύμβουλο και από εσάς ως ζεύγος. Συχνά, συναντούμε ορισμένα ζευγάρια που συνεχίζουν για μεγαλύτερο διάστημα, ούτως ώστε να σταθεροποιηθούν τα ωφέλη της συμβουλευτικής, αν και με αραιότερη συχνότητα.

Είναι η συμβουλευτική ζεύγους κατάλληλη για μένα;

Ποτέ δεν είναι αργά να αναζητήσετε τη βοήθεια της συμβουλευτικής. Ακόμα κι αν οι διαφορές σας φαντάζουν αγεφύρωτες, η διάθεση να ξεπεραστούν οι δυσκολίες σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη συμβολή του πλαισίου και του συμβούλου, μπορούν να σας βοηθήσουν να έρθετε ξανά κοντά. Ο ερχομός σας στη συμβουλευτική, όπως είπαμε παραπάνω, δηλώνει την ελπίδα σας και τη διάθεση σας, να μην τελειώσει η σχέση. Σε αυτή τη βάση, ο έμπειρος σύμβουλος θα σας οδηγήσει στη συνειδητοποίηση των αιτιών των προβλημάτων στη σχέση και στην ενίσχυση του διαλόγου.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Στο Ι.ΨΥ.Π.Α θα βρείτε μία εξειδικευμένη, αφοσιωμένη και προσιτή επιστημονική ομάδα Ψυχιάτρων, Ψυχολόγων και Ψυχοθεραπευτών με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Dr. Γιάννης Νικολής

Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας
Διδάκτωρ Ψυχιατρικής στο ΑΠΘ
Διευθυντής του Ι.ΨΥ.Π.Α
ipsypa singanture
Στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (Ι.ΨΥ.Π.Α) μπορείτε να συνεργαστείτε με τον Ψυχοθεραπευτή της επιλογής σας. Οι εξειδικευμένοι μας Σύμβουλοι-Ψυχοθεραπευτές θα διαμορφώσουν μαζί σας την πορεία της θεραπείας σας. Στόχος μας είναι πάντα η εξέλιξη της προσωπικότητας σας και η ενδυνάμωση σας, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση της ψυχικής σας υγείας
Νικολής Γιάννης

Νικολής Γιάννης

Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας,
Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Διευθυντής του ΙΨΥΠΑ
Νάκου Μαρία

Νάκου Μαρία

Ψυχίατρος, Θεραπεύτρια Ομάδας,
Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ
Βήλου Ειρήνη

Βήλου Ειρήνη

MSc Ψυχολόγος,
Υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.
Δίτσα Ελένη

Δίτσα Ελένη

Ψυχολόγος ΑΠΘ,
Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια, 
Γραμματειακή Υποστήριξη Ι.ΨΥ.Π.Α
Κατσίβελη Σταματίνα

Κατσίβελη Σταματίνα

Δρ. Κοινωνιογλωσσολογίας,
Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια-Ομαδική Αναλύτρια
Μητράκη Ειρήνη

Μητράκη Ειρήνη

Κοινωνική Λειτουργός,
Ψυχοθεραπεύτρια - Ομαδική Αναλύτρια
Νικολή Άλκηστις

Νικολή Άλκηστις

MSc Ψυχολόγος,
Εκπαιδευόμενη Ομαδική Αναλύτρια
Πλαγιώτη Δώρα

Πλαγιώτη Δώρα

MScPsychology, Σύμβουλος Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Ανθρώπινου Δυναμικού - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Πέτρου Βάγια

Πέτρου Βάγια

Ψυχίατρος
Μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας
Σοφία Σιδηροπούλου

Σοφία Σιδηροπούλου

BSc Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,
Εκπαιδευόμενη Ομαδική Αναλύτρια
Ψαρράκη Κλεοπάτρα

Ψαρράκη Κλεοπάτρα

Ψυχοθεραπεύτρια, Ομαδική Αναλύτρια,
Υποψήφια Διδακτωρ στο University of Nottingham

Φόρμα Επικοινωνίας

Τα στοιχεία σας παραμένουν αυστηρώς ιδιωτικά και προφυλάσσονται με διαδικασίες GDPR (Προστασία Προσωπικών Δεδομένων).
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας.

Μένετε μακριά;

Μένετε μακριά;

Συνεδρία με Ψυχολόγο / Ψυχίατρο Online

Αν η μετακίνηση είναι εμπόδιο για εσάς, οι Ατομικές Συνεδρίες
μπορούν να γίνουν Online.

Συνεδρία με Ψυχολόγο / Ψυχίατρο Online

Αν η μετακίνηση είναι εμπόδιο για εσάς, οι Ατομικές Συνεδρίες
μπορούν να γίνουν Online.

Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Ι.ΨΥ.Π.Α

Το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (Ι.ΨΥ.Π.Α ) παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης με συνέπεια, αποτελεσματικότητα αλλά και σεβασμό της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου που μας εμπιστεύεται.

Απορρίπτουμε τους βίαιους εγκλεισμούς και τις καταναγκαστικές θεραπείες αλλά και την εμβύθιση των ανθρώπων σε πολλαπλές και ατέρμονες φαρμακοθεραπείες από τις οποίες σπάνια «βγαίνουν».

Επιδίωξη του Ι.ΨΥ.Π.Α ως προς τους θεραπευόμενους του είναι η κατάκτηση της ψυχικής υγείας και όχι απλώς η απομάκρυνση από τα συμπτώματα ή η καταστολή τους.
Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης
Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Εγκαταστάσεις

Reviews