Ειρήνη Βήλου Ψυχολογος

Βήλου Ειρήνη

Η Ειρήνη Βήλου σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έπειτα, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία με εξειδίκευση στην Κλινική Νευροψυχολογία.
Από το 2023 είναι υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησής της στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ), συμμετείχε σε ομαδικές θεραπευτικές συνεδρίες οικογενειών ατόμων εξαρτημένων από τις ναρκωτικές ουσίες.
Στα πλαίσια της διετούς πρακτικής της άσκησης στη Β’ Νευρολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησε νευροψυχολογικές εκτιμήσεις σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Άνοια, Επιληψία και ΑΕΕ και συμμετείχε σε ερευνητικά project.
Ανέλαβε ενεργό ρόλο στην πραγματοποίηση προγραμμάτων νευροψυχολογικής αποκατάστασης σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και δημοσίευσε στο περιοδικό Journal of Integrative Neuroscience την έρευνα με τίτλο “computerized cognitive rehabilitation for treatment of cognitive impairment in multiple sclerosis: an explorative study”.
Έπειτα από την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται στις Κ.Γ. Στασινόπουλος “Νευροψυχιατρικές Κλινικές” όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα, αναλαμβάνοντας την πραγματοποίηση ψυχολογικών και νευροψυχολογικών εκτιμήσεων σε ασθενείς με ΣχιζοφρένειαΔιπολική Διαταραχή και άλλες ψυχωσικές διαταραχές.
Παράλληλα, με την απασχόλησή της στις Νευροψυχιατρικές Κλινικές εργάστηκε στη Μονάδα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια και διαθέτει συγγραφικό έργο.