Ψαρράκη Κλεοπάτρα

Ψαρράκη Κλεοπάτρα

Ψυχοθεραπεύτρια, Ομαδική Αναλύτρια, DEA (MPhil) Université Paris V, Υποψήφια Διδακτωρ στο University of Nottingham

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1993, με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Ομαδική Ανάλυση και Ψυχοθεραπεία το 2000 στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (ΕΕΟΑΨ). Στην ΕΕΟΑΨ παρέμεινε μέχρι το 2008, όπου και απασχολήθηκε σε ομάδες ομαδικής ανάλυσης, ηταν η θεραπεύτρια της Ομάδας Ψυχοδράματος της Θεραπευτικής Κοινότητας ‘Κυψέλη’ (ΘΚ‘Κ’) από το 1997 εως το 2008. Από το 2000 ανέβαλε επίσης ως συν-συντονίστρια της Κυψέλης και από το 2004 εως το 2008 συντονίστρια.

Το 2004 ολοκλήρωσε το DEA (ισοδύναμο του Mphil) à la Psychologie Clinique et Psychopathologie στο Université Paris V, René Descartes, με θέμα μια συγκριτική μελέτη των θεραπειών τέχνης στην ΘΚ‘Κ’και το ψυχόδραμα στις διαταραχές προσωπικότητας και στις ψυχώσεις.

 Από το 2003 έως το 2006 ήταν μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών ‘Οδοιπορικό’ του Δήμου Περιστερίου. Από το 2002 εργάζεται στην ατομική της επιχείρηση-ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία- στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Από το 2016 οι θεραπείες γίνονται online καθώς κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη. Από το τέλος του 2016 έως το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε εθελοντικά ως research assistant στο τμήμα Νευροψυχολογίας και Γνωστικής Ψυχολογίας του Koc University, στην Κωνσταντινούπολη, σε πείραματα του τμήματος.

Είναι υποψήφια διδάκτωρ-αναμένει την κρίση του διδακτορικού της- στο University of Nottingham, School of Education. Από το 2023 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης.