Σιδηροπούλου Σοφία

Σιδηροπούλου Σοφία

Η Σοφία Σιδηροπούλου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ούστερ της Ελβετίας και αποφοίτησε το 1988. Αφού συνεργάστηκε με διάφορες επιχειρήσεις, επέλεξε να ακολουθήσει Μεταπτυχιακό στο Ανθρώπινο Δυναμικό και να εργαστεί στο Νοσοκομείο του Ούστερ της Ζυρίχης μέχρι το 2007.

Μέσα από την εμπειρία της στους χώρους όπου εργάστηκε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέπτυξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ψυχοθεραπεία και επέλεξε να επεκταθεί επαγγελματικά στον τομέα αυτό. Έτσι, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Συνθετική Συμβουλευτική, όπου αποφοίτησε το 2018 σαν Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Συνθετική Συμβουλευτική στο Athens Synthesis Centre-πιστοποιημένο από το COSCA Counselling & Psychotherapy in Scotland).

Για την εμβάθυνση των γνώσεων της στο πεδίο αυτό, παρακολούθησε κατά την περίοδο 2020/21 έναν κύκλο μαθημάτων με τον Καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σταύρου Λάμπρο «Τα στάδια Ψυχοσυναισθηματικής Ανάπτυξης & Οι Ψυχοδυναμικοί Μηχανισμοί Άμυνας στη Ψυχοθεραπευτική Πράξη».

Επίσης, ακολούθησε εκπαιδευτικές & βιωματικές ομάδες, εκπαιδεύτηκε στη Σωματικά Επικεντρωμένη Gestalt (Στάθης Λάζαρης, Β.Sc. Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, Αθήνα) και έλαβε μέρος σε ανοιχτές και κλειστές ομάδες Συστημικής Αναπαράστασης (Bert Hellinger).

Το ενδιαφέρον της για τις Ψυχοθεραπευτικές Ομάδες την οδήγησε να λάβει μέρος στην Εκπαίδευση της Ομαδικής Ανάλυσης του Ελληνικού Δικτύου Ομαδικών Αναλυτών (ΕΔΟΑ) και να ξεκινήσει τις σπουδές της στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (Honsin Applied Psychology / University of Derby). Από το 2021 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΥΠΑ).