Νάκου Μαρία

Νάκου Μαρία

Ψυχίατρος, Θεραπεύτρια Ομάδας
Διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.


Η Νάκου Μαρία είναι Ψυχίατρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στην Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Θεσσαλονίκης το 2008 , ενώ αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής το 2011.

Την περίοδο 2008-2011 εκπαιδεύτηκε στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία από την Ε.Δ.Ο.ΨΥ (Εταιρεία μελέτης Δυναμικών Ομάδας και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας ) και έγινε μέλος της AGPA (American Group Psychotherapy Association).

Μετά το πέρας της ειδικότητας εργάστηκε ως ιδιώτης ψυχίατρος,  ενώ από το 2010 έως το 2016 υπηρέτησε ως Επιμελήτρια Β’ Ψυχιατρικής του κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το 2019 εργάστηκε ως Επιστημονική Διευθύντρια στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος. Έπειτα, το 2020-21 εργάστηκε ως Ειδικός Ψυχίατρος στην Ιδιωτική Κλινική «Ασκληπιείον», ενώ από το 2021 έως και σήμερα εργάζεται ως Ειδικός Ψυχίατρος στην Ιδιωτική Κλινική «Άγιος Αντώνιος» στη Θεσσαλονίκη και στην Ιδιωτική Κλινική «Αγία Ειρήνη» της Δράμας.