Είστε γονείς και αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα παιδιά σας;

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτείτε ένα θεραπευτή. Η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση
των προβλημάτων αποτελούν μια έμπρακτη κίνηση αγάπης προς
το παιδί σας και προς ολόκληρη την οικογένεια σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είστε γονείς και αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα παιδιά σας;

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτείτε ένα θεραπευτή. Κάντε μια έμπρακτη κίνηση αγάπης προς το παιδί και ολόκληρη την οικογένεια σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ψυχολόγος, Ψυχίατρος Θεσσαλονίκη

Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Ψυχολόγος, Ψυχίατρος Θεσσαλονίκη

Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Συμβουλευτική Γονέων

Η Συμβουλευτική Γονέων απευθύνεται σε γονείς ή φροντιστές παιδιών όλων των ηλικιών και μπορεί να ζητηθεί είτε προληπτικά, προτού προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε καθοδηγητικά κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Προβλήματα συμπεριφοράς όπως για παράδειγμα η έλλειψη πειθαρχίας ή η επιθετικότητα, συναισθηματικά προβλήματα όπως η θλίψη και το άγχος, οι κακές επιδόσεις ή οι δυσκολίες στο σχολείο, αλλά και επώδυνες αλλαγές όπως ένα διαζύγιο ή ένα πένθος, είναι μόνο κάποια ενδεικτικά ζητήματα για τα οποία ζητείται συχνά η Συμβουλευτική Γονέων.

Η Συμβουλευτική Γονέων μπορεί να συμβάλλει ως προς την πρόληψη αλλά και ως προς την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια έμπρακτη κίνηση ενδιαφέροντος και αγάπης προς το παιδί και προς ολόκληρη την οικογένεια.

Στο Ι.ΨΥ.Π.Α έχουμε σημαντική εμπειρία σε θέματα συμβουλευτικής γονέων. Μπορούμε να βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στην αρχή τους, συμβάλλοντας ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν ισχυρές και δημιουργικές προσωπικότητες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμβουλευτική Γονέων

Τι είναι η Συμβουλευτική Γονέων;

Η συμβουλευτική γονέων -φροντιστών- είναι μεγάλο κεφάλαιο στις σύγχρονες κοινωνίες. Προβλήματα στην καθημερινότητα των σχέσεων γονιών-παιδιών μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν μεγάλη δυστυχία σε πολλές οικογένειες. Ορισμένες φορές τα άλυτα θέματα στις σχέσεις μεταξύ των γονέων, είναι οι αφετηρίες για τα προβλήματα των παιδιών, ενώ άλλες φορές τα προβλήματα των παιδιών, δημιουργούν σοβαρές εντάσεις στις σχέσεις των γονέων και μπορούν να οδηγήσουν σε τεράστιες ρίξεις. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, χρειάζεται οι γονείς να απευθυνθούν σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα τα προβλήματα που υπάρχουν στις οικογένειες τους.

Πώς ωφελεί η Συμβουλευτική Γονέων;

Πολλοί γονείς -φροντιστές- σήμερα αναζητούν τρόπους να επικοινωνήσουν καλύτερα μεταξύ τους, καθώς καταλαβαίνουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει ως προς την ανάπτυξη της προσωπικότητας τόσο των παιδιών τους, όσο και των ιδίων. Κάτι που συχνά παραβλέπεται, είναι ότι το ίδιο το ζευγάρι –και άρα η μεταξύ τους επικοινωνία- αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για τα παιδιά. Συνεπώς, ως γονείς οφείλουμε να δώσουμε τα κατάλληλα πρότυπα καλής επικοινωνίας και συμπεριφοράς στα παιδιά μας. Αυτή είναι μια διαδικασία στην οποία μπορεί να συμβάλλει κατά πολύ η Συμβουλευτική Γονέων. Υπάρχουν όμως κι άλλα, απολύτως υπαρκτά και σημαντικά προβλήματα, για τα οποία είναι αναγκαίο οι γονείς-φροντιστές να αναζητήσουν βοήθεια και συμβουλευτική.

Τα προβλήματα για τα οποία οι γονείς αποφασίζουν να ζητήσουν τη συμβολή των ειδικών, είναι κυρίως θέματα στη συμπεριφορά των παιδιών, όπως για παράδειγμα η επιθετικότητα, η αγενής στάση, η απόμακρη στάση, η εσωστρέφεια κ.α. Οι χαμηλές σχολικές επιδόσεις των παιδιών είναι ένα ακόμη θέμα για το οποίο ζητείται η Συμβουλευτική Γονέων. Τέλος, το πένθος ή η χρήση ουσιών είναι πολύ σοβαρές καταστάσεις, για τις οποίες οι φροντιστές χρειάζεται να αναζητήσουν βοήθεια. Ο κατάλογος των προβλημάτων για τα οποία οι γονείς απευθύνονται σε ειδικούς, δε σταματά εδώ. Υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα, τα οποία εάν μια οικογένεια «αφήσει» αφρόντιστα, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συσσωρευτούν και να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα στις ζωές των παιδιών και κατά συνέπεια στις ζωές των γονέων. Το να αποφασίσουν οι γονείς να απευθυνθούν σε έναν ειδικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικογένεια, είναι αν μη τι άλλο μια πράξη ευθύνης, ενδιαφέροντος και αγάπης.

Ποια είναι η διαδικασία για να ξεκινήσει κάποιος Συμβουλευτική Γονέων;

Η Συμβουλευτική γονέων είναι -συνήθως- μια βραχείας διάρκειας θεραπεία. Πολλές φορές τα θέματα για τα οποία έρχονται οι γονείς λύνονται γρήγορα. Άλλες φορές και μετά τις πρώτες συνεδρίες διαφαίνεται ότι υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα, για τα οποία πιθανό να χρειαστεί μεγαλύτερης διάρκειας θεραπεία. Μια άλλη πιθανότητα είναι να χρειάζεται να παραπέμψουμε και το παιδί ή τα παιδιά σε κάποιον παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία για να ξεκινήσετε Συμβουλευτική Γονέων είναι να κλείσετε μια πρώτη συνεδρία και έπειτα θα σας κατευθύνει ο ειδικός ψυχικής υγείας, που θα σας αναλάβει. Στη διάρκεια των Συμβουλευτικών Συνεδριών συζητιούνται τα θέματα που απασχολούν την οικογένεια, αναλύονται τα συναισθήματα που κυριαρχούν και οι συμπεριφορές που «αναπτύσσονται» στην καθημερινότητα. Στη συνέχεια αναζητούνται οι πιο πρόσφορες λύσεις, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

Είναι η Συμβουλευτική Γονέων κατάλληλη για εμένα/εμάς;

Όπως τονίστηκε και παραπάνω, η απόφαση των γονέων να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους με τα παιδιά, είναι μια πράξη ευθύνης, ενδιαφέροντος και αγάπης. Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα θέματα και όσα είναι τα θέματα, άλλοι τόσοι είναι και οι τρόποι αντιμετώπισης τους. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που προκύπτει, όπως ξέρει και όπως φαντάζεται πως είναι το σωστό. Στη σύγχρονη κοινωνία έχει φανεί πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που έχουν εφαρμοστεί εντελώς αδόκιμοι τρόποι αντιμετώπισης κρίσεων και αυτό με τη σειρά του έχει δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα, τα οποία έχουν την τάση να διαιωνίζονται.
Στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (Ι.ΨΥ.Π.Α.) έχουμε πολυετή εμπειρία στη Συμβουλευτική Γονέων. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικογένεια σας, να συμβάλλουμε ως προς την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ σας και να σας δώσουμε τα εφόδια, ώστε να προτρέψετε τα παιδιά σας, να αναπτύξουν ισχυρές προσωπικότητες και να ζήσουν μια ζωή με δημιουργικότητα, νοήματα και επιτυχίες.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Στο Ι.ΨΥ.Π.Α θα βρείτε μία εξειδικευμένη, αφοσιωμένη και προσιτή επιστημονική ομάδα Ψυχιάτρων, Ψυχολόγων και Ψυχοθεραπευτών με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Dr. Γιάννης Νικολής

Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας
Διδάκτωρ Ψυχιατρικής στο ΑΠΘ
Διευθυντής του Ι.ΨΥ.Π.Α
ipsypa singanture
Στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (Ι.ΨΥ.Π.Α) μπορείτε να συνεργαστείτε με τον Ψυχοθεραπευτή της επιλογής σας. Οι εξειδικευμένοι μας Σύμβουλοι-Ψυχοθεραπευτές θα διαμορφώσουν μαζί σας την πορεία της θεραπείας σας. Στόχος μας είναι πάντα η εξέλιξη της προσωπικότητας σας και η ενδυνάμωση σας, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση της ψυχικής σας υγείας
Νικολής Γιάννης

Νικολής Γιάννης

Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας,
Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Διευθυντής του ΙΨΥΠΑ
Νάκου Μαρία

Νάκου Μαρία

Ψυχίατρος, Θεραπεύτρια Ομάδας,
Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ
Βήλου Ειρήνη

Βήλου Ειρήνη

MSc Ψυχολόγος,
Υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Α.Π.Θ.
Δίτσα Ελένη

Δίτσα Ελένη

Ψυχολόγος ΑΠΘ,
Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια, 
Γραμματειακή Υποστήριξη Ι.ΨΥ.Π.Α
Κατσίβελη Σταματίνα

Κατσίβελη Σταματίνα

Δρ. Κοινωνιογλωσσολογίας,
Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια-Ομαδική Αναλύτρια
Μητράκη Ειρήνη

Μητράκη Ειρήνη

Κοινωνική Λειτουργός,
Ψυχοθεραπεύτρια - Ομαδική Αναλύτρια
Νικολή Άλκηστις

Νικολή Άλκηστις

MSc Ψυχολόγος,
Εκπαιδευόμενη Ομαδική Αναλύτρια
Πλαγιώτη Δώρα

Πλαγιώτη Δώρα

MScPsychology, Σύμβουλος Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Ανθρώπινου Δυναμικού - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Πέτρου Βάγια

Πέτρου Βάγια

Ψυχίατρος
Μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας
Σοφία Σιδηροπούλου

Σοφία Σιδηροπούλου

BSc Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,
Εκπαιδευόμενη Ομαδική Αναλύτρια
Ψαρράκη Κλεοπάτρα

Ψαρράκη Κλεοπάτρα

Ψυχοθεραπεύτρια, Ομαδική Αναλύτρια,
Υποψήφια Διδακτωρ στο University of Nottingham

Φόρμα Επικοινωνίας

Τα στοιχεία σας παραμένουν αυστηρώς ιδιωτικά και προφυλάσσονται με διαδικασίες GDPR (Προστασία Προσωπικών Δεδομένων).
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία της φόρμας.

Μένετε μακριά;

Μένετε μακριά;

Συνεδρία με Ψυχολόγο / Ψυχίατρο Online

Αν η μετακίνηση είναι εμπόδιο για εσάς, οι Ατομικές Συνεδρίες
μπορούν να γίνουν Online.

Συνεδρία με Ψυχολόγο / Ψυχίατρο Online

Αν η μετακίνηση είναι εμπόδιο για εσάς, οι Ατομικές Συνεδρίες
μπορούν να γίνουν Online.

Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Ι.ΨΥ.Π.Α

Το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (Ι.ΨΥ.Π.Α ) παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης με συνέπεια, αποτελεσματικότητα αλλά και σεβασμό της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου που μας εμπιστεύεται.

Απορρίπτουμε τους βίαιους εγκλεισμούς και τις καταναγκαστικές θεραπείες αλλά και την εμβύθιση των ανθρώπων σε πολλαπλές και ατέρμονες φαρμακοθεραπείες από τις οποίες σπάνια «βγαίνουν».

Επιδίωξη του Ι.ΨΥ.Π.Α ως προς τους θεραπευόμενους του είναι η κατάκτηση της ψυχικής υγείας και όχι απλώς η απομάκρυνση από τα συμπτώματα ή η καταστολή τους.
Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης
Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Εγκαταστάσεις

Reviews