Ο Καταπιεσμένος Θυμός - Η Καταστροφική Έκφραση του - Η Διαχείριση και η Αξιοποίηση του στην Καθημερινότητα

  Ο Θυμός ως ένα από τα βασικά συναισθήματα είναι συχνά παρών στη ζωή του καθένα/μιάς. Πολλές φορές μετατρέπεται σε μια καταστροφική έκρηξη ή άλλοτε τον καταπιέζουμε για να μη δείξουμε  την «κακία», τη δυσαρέσκεια, την εχθρότητά μας, κ.α.
Η καταπίεση του θυμού ή οι εκρήξεις οργής αποτελούν μορφές καταστροφικής διαχείρισης του θυμού, που οδηγούν σε προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

  Το συναίσθημα του θυμού είναι κυρίαρχο στις ανθρώπινες σχέσεις, όταν υπάρχουν ανάγκες και προσδοκίες, οι οποίες νιώθουμε να μην ικανοποιούνται. Τότε, και όταν οι σχέσεις είναι στενές, όπως μεταξύ ενός ζευγαριού ή μεταξύ γονιών και παιδιών, ο θυμός μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Άλλες φορές και όταν υπάρχουν σκληρές απορρίψεις, κακομεταχείριση ή και κακοποίηση το συναίσθημα του θυμού κυριαρχεί.

  Λίγοι άνθρωποι κατανοούν ότι πριν νοιώσουν τον θυμό να τους κατακλύζει, αισθάνονται να έχουν πληγωθεί. Η διαπίστωση αυτή όταν γίνεται μπορεί να είναι μια λύτρωση και να συμβάλλει αποφασιστικά στην διαχείριση του θυμού.

       Η αναποτελεσματική διαχείριση του θυμού, μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει τοξικότητα στις σχέσεις μας. Αν κάποιος “μάθει” να ζει σε τοξικές σχέσεις, γεμάτες θυμό, τότε το “τίμημα” που πληρώνει είναι ιδιαίτερα βαρύ και άγριο. 
Είναι λίγοι οι άνθρωποι, που ξέρουν να διαχειρίζονται τον θυμό αποδοτικά και προς όφελός τους.
Για να τον διαχειριστούμε αποτελεσματικά απαιτείται η βαθύτερη «γνωριμία» με τον εαυτό μας αλλά και η κατανόηση της ενδοψυχικής πορείας που οδηγεί στον Θυμό.
Για παράδειγμα λίγοι κατανοούν ότι πριν νοιώσουν τον θυμό να τους κατακλύζει αισθάνονται να έχουν πληγωθεί.

Στο  webinar "Ο Καταπιεσμένος Θυμός και η Διαχείρισή του"

Θα παρουσιαστούν τα προβλήματα που συνεπάγεται η κακή διαχείριση του θυμού αλλά και οι τρόποι για να τον καταλάβουμε και να τον αξιοποιήσουμε στη ζωή μας.

Ο Καταπιεσμένος Θυμός

Συνοπτικά το Webinar περιλαμβάνει:  

  • Α. Ομιλία και συζήτηση με συνολική διάρκεια 1.30΄
  • Β. Βιωματική  Ομάδα 1.30΄ (μετά την ομιλία)
    *Η συμμετοχή στη βιωματική ομάδα προυποθέτει να έχετε ανοιχτή την κάμερα σας


Πληροφορίες Σεμιναρίου:

  • Ημέρα: Πέμπτη 22 Απριλίου
  • Έναρξη: 18:00

 

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της πλατφόρμας ZOOM.


ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Το κόστος της παρακολούθησης του Σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ.

** Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αλλά δεν δύνανται την συγκεκριμένη ώρα, υπάρχει η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης ΜΟΝΟ της Θεωρητικής Παρουσίασης, δηλαδή της ομιλίας. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και στο πεδίο "Σχόλια" γράψτε "Επιθυμώ να παρακολουθήσω ασύγχρονα το σεμινάριο".

Βεβαίωση συμμετοχής αποστέλλεται σε όποιον το αιτηθεί. 


Με το πέρας των σεμιναρίων θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες το ΝΕΟ ebook του Γιάννη Νικολή με τίτλο

"Ενοχές και Εσωτερική Αυστηρότητα ως Αίτια Προσωπικής Δυστυχίας"

Παρουσίαση: Γιάννης Νικολής
Ψυχίατρος  | Ψυχαναλυτής ομάδας – Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΑΠΘ –Διευθυντής Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης.

γιαννης νικολης

Ο Γιάννης Νικολής εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ανάλυση. Είναι πλήρες μέλος της Group Analytic Society International και Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ομαδικών Αναλυτών.

Αναγορεύθηκε σε διδάκτορας ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996.

Απασχολήθηκε ως Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής για περισσότερα από 20 έτη σε θέσεις ευθύνης.

Ως Διευθυντής Ψυχιατρικής, στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ασχολήθηκε εκτενώς με Ψυχοθεραπεία Ασθενών με καρκίνο.