Κατάθλιψη-Συμπτώματα-Αντιμετώπιση-Θεραπεία

Η Κατάθλιψη και οι Διαταραχές της Διάθεσης είναι πολύ συχνά προβλήματα Ψυχικής Υγείας. Ένα 10%-15% του γενικού πληθυσμού εμφανίζει σημαντικά προβλήματα, αυτού του τύπου, που «παίρνουν» διαγνωστική ετικέτα. Ένα μεγαλύτερο μέρος του γενικού πληθυσμού εμφανίζει καταθλιπτικά συμπτώματα χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια για να τοποθετηθούν διαγνωστικές ετικέτες. Όπως κι’ αν έχει όμως τα καταθλιπτικά συμπτώματα «μαυρίζουν» τη ζωή και συνεισφέρουν μιζέρια δυσαρέσκεια και δυστυχία στην καθημερινότητα.

Πολλές φορές και συνήθως οι άνθρωποι με προβλήματα Κατάθλιψης καταφεύγουν σε φαρμακευτικές αγωγές. Προσδοκούν γρήγορη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και των προβλημάτων τους παίρνοντας απλώς τα «χάπια» τους. Τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν μ’ αυτόν τον τρόπο. Όμως τα προβλήματα της ζωής, οι δυσλειτουργικοί τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών η καταπίεση των συναισθημάτων, κ.α. δεν μπορούν να αλλάξουν με καμιά φαρμακευτική αγωγή.

Κατάθλιψη και  Ψυχοθεραπεία

Για να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και φυσικά στην έκφραση των συναισθημάτων δηλαδή για να υπάρξει μια «δραστική» θεραπεία της Κατάθλιψης είναι απαραίτητη μια διαφορετική θεραπεία. Είναι η θεραπεία που είναι γνωστή ως Ψυχοθεραπεία. Στη διάρκεια των ψυχοθεραπευτικών συνεδριών και εντός μιας πορείας αλλαγών ο θεραπευόμενος καλείται να «δει» τι τον οδηγεί στην κατάθλιψη, να γνωρίζει τον εαυτό του και φυσικά να πραγματοποιήσει αλλαγές στους τρόπους που αντιμετωπίζει τη ζωή, τους άλλους και τον εαυτό του.

Το webinar στοχεύει να παρουσιάσει την «Κατάθλιψη» ως μια ενδοψυχική πορεία φθοράς, απογοήτευσης και απελπισίας. Αλλά και τη Ψυχοθεραπεία ως μια αντίστροφη πορεία αλλαγών δια των οποίων ο θεραπευόμενος καταφέρνει να απομακρυνθεί από φαρμακευτικές αγωγές, να έχει ικανοποιήσεις και να βρίσκει νόημα στη ζωή.

Συνοπτικά το Webinar περιλαμβάνει:  

  • Α. Ομιλία και συζήτηση με συνολική διάρκεια 1.30΄
  • Β. Βιωματική  Ομάδα 1.30΄ (μετά την ομιλία)
    *Η συμμετοχή στη βιωματική ομάδα προυποθέτει να έχετε ανοιχτή την κάμερα σας


Πληροφορίες Σεμιναρίου:

  • Ημέρα: Πέμπτη 27 Μαΐου
  • Έναρξη: 18:00

 

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της πλατφόρμας ZOOM.


ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Το κόστος της παρακολούθησης του Σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ.

** Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αλλά δεν δύνανται την συγκεκριμένη ώρα, υπάρχει η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης ΜΟΝΟ της Θεωρητικής Παρουσίασης, δηλαδή της ομιλίας. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και στο πεδίο "Σχόλια" γράψτε "Επιθυμώ να παρακολουθήσω ασύγχρονα το σεμινάριο".

Βεβαίωση συμμετοχής αποστέλλεται σε όποιον το αιτηθεί. 


Με το πέρας των σεμιναρίων θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες το ΝΕΟ ebook του Γιάννη Νικολή με τίτλο

"Ενοχές και Εσωτερική Αυστηρότητα ως Αίτια Προσωπικής Δυστυχίας"

Παρουσίαση: Γιάννης Νικολής
Ψυχίατρος  | Ψυχαναλυτής ομάδας – Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΑΠΘ –Διευθυντής Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης.