Η Ανάπτυξη της Προσωπικότητας ως Θεμέλιο για μια Ευτυχισμένη Ζωή

Γύρω μας υπάρχουν διαφόρων τύπων προσωπικότητες. Άλλες προσαρμόζονται δημιουργικά και αποδοτικά στις απαιτήσεις της ζωής, άλλες δεν καταφέρνουν να προσαρμοστούν και διαρκώς «βυθίζονται» σε άγονες αντιπαραθέσεις, καταστροφικές επιλογές και συρρίκνωση της ζωής.

Ποια είναι όμως τα «στοιχεία» που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους που πετυχαίνουν και οικοδομούν ζωές με ικανοποιήσεις, δημιουργικότητα, ενδιαφέρον και επιτυχία; Πολλές ιδιότητες, που είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν, αποτελούν τα θεμέλια για μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.

20 tips και βασικα ζητηματα

Ορισμένες εξ αυτών είναι η ικανότητα δημιουργίας σχέσεων ποιότητας και εμπιστοσύνης, όπου να μπορεί κανείς να εκφράζεται, να δίνει και να παίρνει φροντίδα, ενδιαφέρον και αγάπη. Επιπρόσθετα η αυτοπεποίθηση, ο σεβασμός προς τον εαυτό και τους άλλους αλλά και η ικανότητα σχεδιασμού και «διεκδίκησης»  των προσωπικών μας ονείρων. Φυσικά ο κατάλογος δεν σταματά εδώ καθώς μάλιστα οι ιδιότητες αυτές δεν είναι στατικές αλλά διαρκώς εξελισσόμενες.

Πώς κατακτώνται όμως αυτές οι πλευρές της προσωπικότητας; Πώς δηλαδή προκύπτει μια ώριμη και δημιουργική προσωπικότητα που βρίσκει νοήματα και παίρνει ικανοποιήσεις από τη ζωή;  Ένα τεράστιο ερώτημα το οποίο δεν έχει μια μόνο απάντηση.

*** Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί στο e-mail το e-book του Δρ. Νικολή Γιάννη, «Η Χαμηλή Αυτοπεποίθηση, η Απόρριψη του Εαυτού, η Αποτυχία και η Θεραπευτική Αντιμετώπιση»

ΣΤΟ ΝΕΟ WEBINAR του ΙΨΥΠΑ με τίτλο:

 «Η Ανάπτυξη της Προσωπικότητας ως Θεμέλιο για μια Ευτυχισμένη Ζωή»

  • Θα Περιγράψουμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Ευτυχισμένων-Πετυχημένων ανθρώπων
  • Τους τρόπους Ανάπτυξης των χαρακτηριστικών αυτών
  • Τις Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης & Αυτογνωσίας  οι οποίες αποτελούν μια μέθοδο για την Ανάπτυξη της Προσωπικότητας
Μαθαίνοντας να σκεφτόμαστε και να δρούμε  "έξω από το κουτί" και από πολλαπλές θέσεις, κατακτούμε τις ικανότητες για να αντιμετωπίσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές προκλήσεις και σε διάφορα περιβάλλοντα.

Το webinar περιλαμβάνει:  

  • Α. Ομιλία και συζήτηση με συνολική διάρκεια 1.30΄
  • Β. Βιωματική  Ομάδα 1.30΄ (μετά την ομιλία)
    Θα παρουσιασθεί (βιωματικά) η διεργασία Ανάπτυξης της Προσωπικότητας σε ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Ημέρα: Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου
Έναρξη: 18:00
Τρόπος Διεξαγωγής: Μέσω της πλατφόρμας ZOOM (θα σας σταλούν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης)


Τιμή Παρακολούθησης: 20 Ευρώ.

* Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και το webinar  «Η διαχείριση του Πένθους και της Απώλειας» την Παρασκευη 16 Οκτωβρίου, επίλέξτε στη φόρμα εγγραφής το αντίστοιχο πεδίο, συμμετέχοντας στην προνομιακή τιμή των 10ευρω (δηλαδή με 50% έκπτωση)

** Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αλλά δεν δύνανται την συγκεκριμένη ώρα, υπάρχει η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης ΜΟΝΟ της Θεωρητικής Παρουσίασης, δηλαδή της ομιλίας (Διάρκειας 50 λεπτών). Στην περίπτωση αυτή συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και στο πεδίο "Σχόλια" γράψτε "Επιθυμώ να παρακολουθήσω ασύγχρονα το σεμινάριο".

 

Γιάννης Νικολής

Ο Γιάννης Νικολής εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ανάλυση.

Είναι πλήρες μέλος της Group Analytic Society International και Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ομαδικών Αναλυτών.

Είναι Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ιδρυτής της Λέσχης Φιλελεύθερου Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη