Ενοχές και Εσωτερική Αυστηρότητα ως Αίτια Προσωπικής Δυστυχίας

webinar Ενοχές και Εσωτερική Αυστηρότητα

Οι Ενοχές και η Εσωτερική Αυστηρότητα είναι πολύ συχνά προβλήματα και αφορούν πολλούς ανθρώπους. Προέρχονται από την «οικοδόμηση» Αυστηρού Εσωτερικού Κριτή που διαρκώς επικρίνει και απορρίπτει τόσο τους άλλους όσο και τον εαυτό μας. Η Εσωτερική Αυστηρότητα προκύπτει από την ανάπτυξη μιας πολύ απαιτητικής-Ιδεατής Εικόνας για τον εαυτό μας στην οποία διαρκώς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, χωρίς σχεδόν ποτέ να τα καταφέρνουμε. Ιδίως όταν οι Απαιτήσεις του «Ιδανικού Εαυτού» μας είναι πολύ υψηλές ή και άπιαστες.

Οι άνθρωποι με προβλήματα αυτού του τύπου βυθίζονται σε Αυτοκατηγορίες, «εσωτερικά» Αυτό-μαστιγώματα αλλά και υπέρμετρες απαιτήσεις από τον εαυτό τους.  Συχνά, επίσης, οδηγούνται σε Ατέρμονες Διανοητικές Αναζητήσεις ψάχνοντας για εξηγήσεις και αιτιολογήσεις, χάνοντας την αυθεντικότητα τους. Τα συναισθήματά τους καταπιέζονται και προβάλλουν πολλά και αβάσταχτα «πρέπει» που κάνουν τη ζωή κόλαση.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια ενδεδειγμένη θεραπεία για ανθρώπους με προβλήματα αυτού του τύπου. Είναι άλλωστε μια μέθοδος θεραπείας που προσφέρει νέα πρότυπα και λειτουργικές απαιτήσεις προς τον εαυτό μας απομακρύνοντας από τα βασανιστικά πρέπει. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν τα συναισθήματα και η αυθεντικότητα του θεραπευόμενου, οδηγώντας σε μια ζωή με νοήματα και ικανοποιήσεις.

Σ’ όλα τα παραπάνω το webinar υπό τον τίτλο:

«Ενοχές και Εσωτερική Αυστηρότητα ως Αίτια Προσωπικής Δυστυχίας»

θα δώσει απαντήσεις αλλά και αφετηρίες για την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση των Ενοχών και της Εσωτερικής Αυστηρότητας.

Ενοχές - Αίτια Προσωπικής Δυστυχίας

Συνοπτικά το Webinar περιλαμβάνει:  

  • Α. Ομιλία και συζήτηση με συνολική διάρκεια 1.30΄
  • Β. Βιωματική  Ομάδα 1.30΄ (μετά την ομιλία)
    *Η συμμετοχή στη βιωματική ομάδα προυποθέτει να έχετε ανοιχτή την κάμερα σας


Πληροφορίες Σεμιναρίου:

  • Ημέρα: Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου
  • Έναρξη: 18:00

 

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 


ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Το κόστος της παρακολούθησης του Σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ. 

** Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αλλά δεν δύνανται την συγκεκριμένη ώρα, υπάρχει η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης ΜΟΝΟ της Θεωρητικής Παρουσίασης, δηλαδή της ομιλίας. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής και στο πεδίο "Σχόλια" γράψτε "Επιθυμώ να παρακολουθήσω ασύγχρονα το σεμινάριο".

Βεβαίωση συμμετοχής αποστέλλεται σε όποιον το αιτηθεί. 

Με το πέρας των σεμιναρίων θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες το ΝΕΟ ebook του Γιάννη Νικολή με τον ομώνυμο τίτλο

"Ενοχές και Εσωτερική Αυστηρότητα ως Αίτια Προσωπικής Δυστυχίας"

Παρουσίαση: Γιάννης Νικολής
Ψυχίατρος  | Ψυχαναλυτής ομάδας – Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΑΠΘ –Διευθυντής Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας & Προσωπικής Ανάπτυξης.

Γιαννης Νικολής

Ο Γιάννης Νικολής εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ανάλυση. Είναι πλήρες μέλος της Group Analytic Society International και Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ομαδικών Αναλυτών.

Αναγορεύθηκε σε διδάκτορας ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996.

Απασχολήθηκε ως Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής για περισσότερα από 20 έτη σε θέσεις ευθύνης
Ως Διευθυντής Ψυχιατρικής, στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ασχολήθηκε εκτενώς με Ψυχοθεραπεία Ασθενών με καρκίνο.